Top

Bowlingballen (per merk)

LET OP!!! BOWLINGBALLEN WORDEN ONGEBOORD GELEVERD TENZIJ ANDERS AANGEGEVEN

Bowlingballen kunnen erg van elkaar verschillen. Het is daarom belangrijk dat u weet wat u koopt. Zo zijn bowlingballen gemaakt van verschillende materialen. Voorbeelden hier van zijn polyester, urethaan en reactive. Elk materiaal heeft zijn eigen functies en eigenschappen.


Polyester

Polyester bowlingballen reageren het minst agressief op de condities van de bowlingbaan. Ze zijn zeer geschikt voor de beginnende bowler. Bowlingballen van plastic hebben nog een voordeel; ze worden vaak gebruikt als de bowlingbal in een rechte lijn gegooid moet worden, bijvoorbeeld bij het maken van een spare. Daarnaast zijn plastic bowlingballen in de meeste gevallen voor een goedkopere prijs beschikbaar.

Urethaan

Bowlingballen van urethaan hebben een belangrijk voordeel. Urethaan zorgt voor meer frictie op de bowlingbaan. Hierdoor is een grotere hoek mogelijk vanaf het moment dat de bowlingbal de baan raakt. Een grotere benaderingshoek levert in de meeste gevallen een hoger strike-percentage op.

Reactive
 
Bowlingballen van reactive materiaal reageren het sterkst op de baancondities en zijn zo bewerkt dat er ook poriën in de coverstock zitten. Deze poriën kunnen de olie van de bowlingbaan opnemen.


Bowlingballen boren en aanmeten
Ook voor het opmeten van uw handen en de juiste boring staat Bowlinggear garant. Het boren gebeurt in de fysieke pro shop in Nieuwegein en uitsluitend op afspraak.